De waarde van een verzekering voor je uitvaart uitgelegd

Er bestaat een verzekering voor de uitvaart omdat het op deze manier mogelijk is om kosten te dekken die komen kijken bij de uitvaart. De uitvaartverzekering is daarmee van belang, niet alleen voor jou maar tevens voor de nabestaanden die je achter laat bij jouw dood. Na afloop van het overlijden wordt een geldbedrag namelijk uitgekeerd waarmee de uitvaart betaald wordt. Hierbij kan je denken aan bedrag van duizenden euro’s, afhankelijk van de premie die je betaalt.

De uitkering van de verzekering

Een uitvaartverzekering gaat gepaard met een bepaalde uitkering. Zelfs als je over voldoende geld op je bankrekening beschikt is het alsnog verstandig om ervoor te zorgen dat je verzekerd bent. Vlak na jouw overlijden wordt de rekening die je hebt namelijk tijdelijk geblokkeerd waardoor je nabestaanden er vaak niet bij kunnen. Naast een geldbedrag kan een uitkering van een uitvaartververzekering tevens gepaard gaan met verschillende goederen en diensten die bij de uitvaart horen. Dit kan een waardevolle ondersteuning bieden aan de nabestaanden na afloop van jouw overlijden. 

Naturaverzekering

Een onderdeel van een verzekering is de naturaverzekering. Dit is een verzekering waarbij geldt dat de kosten van de uitvaart verzekerd zijn. De hoogte van het bedrag dat gedekt wordt is afhankelijk van de afspraak die jij hebt gemaakt met de verzekeraar. Hoe hoger het bedrag dat je gedekt wilt hebben is, hoe meer premie jij in de loop der jaren zal moeten betalen. Hoe lager de premie is, hoe lager het gedekte bedrag door de verzekeraar bij jouw uitvaart zal zijn. Er zijn verschillende voorwaarden per verzekering, waarbij geldt dat de kosten voor een grafsteen soms wel en soms niet verzekerd worden.

Kapitaalverzekering

Een andere verzekering die regelmatig gebruikt wordt is de kapitaalverzekering. Hierbij geldt dat er een geldbedrag wordt uitgekeerd aan de mensen die hier volgens jou recht op hebben. Dit geld dat naar de nabestaanden gaat kunnen zij gebruiken om de uitvaart te betalen. Onder deze regeling geldt dat zij meer vrijheid hebben om het geld te gebruiken zoals zij dat wensen te doen. Bij het maken van een keuze voor een naturaverzekering of voor een kapitaalverzekering is het altijd verstandig om voldoende onderzoek te doen. Door je in te lezen achterhaal je al snel wat de beste keuze is voor jou. Ten slotte kan overleg met de familieleden bijzonder waardevol zijn bij het maken van een keuze. 

Tip: Uitvaartverzekeringenaanbod.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.