Met deze tips blijft een rouwboeket langer mooi

Wanneer je een dierbare bent verloren, dan zul je overspoelt worden met kaartjes, lieve reacties en natuurlijk ook verschillende rouwstukken. Niet alleen in de periode voorafgaand aan de uitvaart zullen er verschillen boeketten worden bezorgd, maar natuurlijk staan er ook verschillende bloemen tijdens de uitvaart naast en op de kist. Nadat de uitvaart is afgelopen, kun je ervoor kiezen om deze boeketten mee naar huis te nemen. Wat we vaak zien, is dat een rouwstuk enorm veel extra steun kan bieden omdat het de nabestaanden doet herinneren aan het laatste afscheid. Je wilt dus dat deze bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Om ervoor te zorgen, hebben we een aantal tips voor je.

Zorg voor een vaas die schoon is

Neem jij een rouwstuk mee naar huis, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Om ervoor te zorgen, is een schone vaas een absolute must. Zorg er dus voor dat je niet een vaas uit de kast pakt die er al maanden staat. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat je de vaas niet schoonmaakt met alleen water, maar bijvoorbeeld ook met chloor. Wel is het zaak dat je de vaak goed omspoelt, zodat er geen chloor resten blijven zitten.

Voeding voor je bloemen

De meeste bloemen doen het natuurlijk prima op alleen water, maar wil jij ervoor zorgen dat je rouwboeket wat langer meegaat, dan is de juiste voeding ontzettend belangrijk. Deze voeding krijg je er overigens tijdens een rouwboeket bestellen gewoon bij en zit dus vaak ook nog in een zakje met een plakbandje aan de onderkant van het boeket vast. Dit kun je er eenvoudig bij doen, waardoor je boeket een aantal dagen langer blijft staan. Heb je dit zakje nu niet meer, dan is dat geen probleem. Een scheutje frisdrank doet ook wonderen. Bloemen zijn namelijk gek op suiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.